Angst voorkomt verbetering

Veel mensen maken problemen vaak veel groter in hun hoofd dan dat ze werkelijk zijn. Door te lang te blijven malen en geen stappen (hoe klein dan ook) te zetten in de goede richting blijft men hangen en neemt de angst naar het ongewisse de overhand. Dit kan tot zeer…

Lees verder

Verlangzamen om tot de kern te komen

Het valt niet mee om uit de ratrace te stappen. Het hoge werkethos in Nederland en het nieuwe ‘als je het druk hebt, dan gaat het goed’ gaan regelmatig voorbij aan wat je werkelijk nodig hebt. Je wordt er dan ook regelmatig op aangekeken als je het even anders wilt…

Lees verder

Langdurige gevolgen van whiplash

Bij sporters is whiplash of zweepslag is een veel voorkomende blessure. Deze blessure kent verschillende symptomen. De meest kenmerkende is een plots schietende pijn in een spier, wat aanvoelt als een zweepslag.  Er ontstaat een scheur in de spier waardoor iemand pijn voelt bij het aanspannen. Afhankelijk van waar de…

Lees verder

Weg met die spierspanning

Veel mensen ervaren wel eens spierspanningspijn. Pijn die veroorzaakt wordt door pijn of spanningen op andere plekken in je lichaam. Dat kan zijn omdat je iets overbelast hebt door een verkeerde houding of wellicht heb je iets verrekt. Het kan ook zijn dat je gespannen bent om andere redenen waardoor…

Lees verder

Dankzij Esbima kan ik mijn leven weer oppakken

“Ingmar is by far the best masseur. I started to receive treatment two years ago for a chronic back and neck problem. After one session the problem was instantly better. When this problem became a minor i went for the holistic body treatment up to and completing stage 2. His…

Lees verder

Symptomen van nek- en schouderklachten

Nek- en schouderklachten komen vaak voor en kennen meerder oorzaken. Er is sprake van acute nekpijn wanneer deze korter dan 6 weken duurt. Bij chronische klachten houden de klachten meerdere maanden aan. Veel voorkomende symptomen zijn stijfheid van de nek of rug en een zeurend gevoel. Het kan ook leiden…

Lees verder

Winterblues of een winterdepressie?

We kennen allemaal gezegden als ‘ik voel me bleu’ of ‘ik heb de blues’, maar de winterblues bestaat echt. Het is een lichte vorm van een winterdepressie. Bij de winterblues heb je de neiging je terug te trekken, meer te slapen dan normaal en meer te eten dan normaal. Komen…

Lees verder

Ik heb geleerd hoe ik beter om kan gaan met ‘moeilijke’ dingen

“Ik voelde me al een tijdje mezelf niet. Ik voelde me wat ontheemd en ging twijfelen aan waar ik me bevond in mijn leven, mijn relatie, mijn werk, mijn vriendenkring… Waar komt dit ineens vandaan, vroeg ik mezelf af. Ik kwam bij Trans Esbima terecht. Na een intakegesprek heb ik…

Lees verder

Terugval bij depressie

Iedereen voelt zich wel eens somber. Maar somberheid kan omslaan naar een (lichte) depressie. De grens tussen somberheid en depressie is moeilijk te bepalen. Maar hoe eerder je een depressie herkent, hoe beter je kunt voorkomen dat dit tot een burn-out leidt. Een signaal kan zijn dat er sprake is…

Lees verder

Winterdepressie? Je bent niet de enige.

Een depressieve stemming tijdens de winterperiode is voor meer dan 1 miljoen Nederlanders een terugkerend probleem. Klachten zoals somberheid, de neiging jezelf terug te trekken, meer slapen dan normaal (en nog steeds moe zijn) of meer prikkelbaar dan normaal, kunnen herleid worden naar stress. Dit kan iedereen wel eens overkomen.…

Lees verder