Wie ben ik?

Trans Esbima is ……

Mijn naam is Ingmar van Ek. Ik ben getrouwd met Inge en heb één zoon ‘Jasper’. Mijn specialisatie is de Esbima Therapie. Deze specialisatie heb ik gekozen vanuit een roeping om mensen te ondersteunen bij het verlichten van hun klachten en het vinden van een hernieuwde balans en eigen levenspad. Voor mij is Esbima daarbij de juiste techniek, waarbij ik gebruik maak van zowel lichaamsgerichte als mentale en emotionele ondersteuning. Bij Esbima wordt gekeken naar verstoringen, die hun oorzaak elders in het lichaam kunnen hebben, bijvoorbeeld via de energiebanen van het lichaam.

Als jonge knul was ik vaak buiten en veel in de natuur. Soms zwierf ik dagen achtereen in de Drunense Duinen of was ik aan het vissen in het kanaal. Nu weet ik pas dat ik in die tijd vaak groepen mensen meed vanwege de overvloed aan impulsen die ik dan ervoer door mijn hooggevoeligheid. Pas in de loop van de jaren ‘90 werd ik mij hier meer van bewust. Vanaf die tijd heb ik mijn gevoeligheid en vaardigheden steeds meer geïntegreerd in mijn dagelijks leven en ik maak er nu zelfs gebruik van. Ik ben altijd erg betrokken geweest bij de natuur. Dit heb ik verder uitgebouwd tot specialist in de boomverzorging.

Foto te decoratie van omgevallen verweerde boomstam. Waarbij de bast al weg is en je de nerven van het hout in golven ziet lopen. Met hier en daar wat mos. Massagepraktijk Trans Esbima; Esbima massage; Bindweefselmassages; NEI; Life coaching; Coaching; Ontspanningsmassage; Mijnsheerenland; Regio’s Hoeksche Waard, Rotterdam en Dordrecht e.o.; Chronische pijn (schouder, rug, nek, etc.); Acute pijn (herstel na letsel, rug, etc.); Hoofdpijn en migraine; Herstel na operaties; Ongelukken of verwondingen; Stijfheid en andere spierklachten; Een scheve lichaamshouding; Fibromyalgie; Scoliosis Carpal tunnel syndroom; RSI. Maar ook: Burn-out; Stress; Vermoeidheid; Lichte depressie; Koude handen en voeten; Tintelingen in de benen; Onverwerkt verdriet of andere emotie; Vage klachten.

Na deze periode in de boomverzorging ben ik gaan werken als projectleider/beheerder groen en speelvoorzieningen bij meerdere gemeentes en als coördinator buurtbemiddeling en wijkcoördinator bij gemeente Houten. Bij de gemeente Houten ben ik mij op professioneel vlak al meer gaan ontwikkelen richting de sociaal maatschappelijke kant. Daardoor heb ik zowel veel ervaring opgebouwd in het contact met zeer veel verschillende mensen als ook het doelbewust behouden van een goede band met onze leefomgeving en de natuur.

Ik heb altijd al een interesse gehad in mensen, de natuur en hun samenspel, maar was er in 2011 pas klaar voor om in open en volle verbinding te staan.

Enige uitdagingen in mijn leven hebben mij er toe bewogen om verandering aan te brengen in mijn leven. Daarom ben ik bijeenkomsten en trainingen bij ’t Laborint in Arnhem gaan volgen, een school voor levenskunst. Eind 2012 deed de gelegenheid zich voor om de opleiding tot Esbima Therapeut te gaan volgen. Het voelde alsof deze methode helemaal bij mij paste. En nog steeds! Na het eerste jaar van de opleiding vroeg ik mezelf af: Wat wil ik nu echt? Waar word ik blij van? Waar krijg ik energie van? Het liefst wilde ik verder met de opleiding en mijn eigen praktijk starten. En dat hebben we gedaan. Ik ben Esbima niveau twee opleiding gaan doen en heb mijn vaste baan opgezegd om aan mijzelf, familie en een eigen praktijk te werken.

Foto ter decoratie van een geribbelde zeebodem bij terug getrokken zee (eb). Waarbij de zon weerspiegeld in het water tussen de zeebodemduinen. Massagepraktijk Trans Esbima; Esbima massage; Bindweefselmassages; NEI; Life coaching; Coaching; Ontspanningsmassage; Mijnsheerenland; Regio’s Hoeksche Waard, Rotterdam en Dordrecht e.o.; Chronische pijn (schouder, rug, nek, etc.); Acute pijn (herstel na letsel, rug, etc.); Hoofdpijn en migraine; Herstel na operaties; Ongelukken of verwondingen; Stijfheid en andere spierklachten; Een scheve lichaamshouding; Fibromyalgie; Scoliosis Carpal tunnel syndroom; RSI. Maar ook: Burn-out; Stress; Vermoeidheid; Lichte depressie; Koude handen en voeten; Tintelingen in de benen; Onverwerkt verdriet of andere emotie; Vage klachten.

Vanuit mijn vaardigheden en het makkelijk kunnen creëren van een energetische band kan ik in verbinding komen met jou pure zijn, verborgen lasten, krachten en je talenten waarnemen. Wat mij helpt tijdens de Esbima behandelingen en massages. Zo werken we samen naar een nieuwe balans.

Voor mijn eigen welzijn ga ik regelmatig de natuur in om te wandelen en te fietsen en ik dans ook graag op festivals. En ik zorg ervoor dat ikzelf ook met enige regelmaat gemasseerd word. Sinds 2016 ga ik twee keer per jaar naar een Noord-Amerikaans zweethut weekend in de Ardennen om spanningen los te laten, inzichten te verkrijgen, contact met de bron te verbeteren en op te laden aan het vuur en in de natuur.

Met vriendelijke groet,

Ingmar van Ek


Diploma’s en certificaten


De naam en het logo

Transcendentie staat voor bewustzijn in het hier en nu.

Transformatie staat voor een bewuste verandering.

Beide betekenissen zijn belangrijk binnen massagepraktijk Trans Esbima. Door heel bewust bezig te zijn met jezelf, in het hier en nu, ontstaat er een hernieuwde algehele verbinding. Leer je ontspannen en ontstaat er ruimte voor aanpassingen die bij je passen.

Dit is het logo van Trans Esbima massagepraktijk (esbima massage = expressieve structurele bindweefselmassages (dit is een afgeleide van rolfing - postural integration met emotionele integratie (NEI)), lifecoaching, coaching, ontspanningsmassage, gezicht-bindweefselmassages en intuïtieve zwangerschapsmassage.) Mijnsheerenland, Hoeksche Waard en Rotterdam e.o.

Als logo heb ik gekozen voor de kameleon op de bedrijfsnaam. De kameleon staat als totemdier voor verandering, bedachtzaamheid, rust, helderziendheid, auragevoeligheid en kleurrijk. Deze eigenschappen neem ik mee in mijn praktijk.