Klachten, esbima helpt bij

Bij welke lichamelijke klachten helpt Esbima zoal?

Een aandoening wordt niet voor niets een aandoening genoemd! Vaak komen lichamelijke klachten voort uit situaties die wij onszelf bewust of onbewust aandoen. We hebben daar meer invloed op dan we denken. Het kan zijn dat sommige klachten niet direct gerelateerd kunnen worden aan het verdraaien of verstuiken van het lichaamsdeel zelf. Lichamelijke klachten kunnen een weerspiegeling van een mentale onbalans zijn. En mentale klachten kunnen voortkomen uit langdurige lichamelijke klachten. Mensen met steeds terugkerende of chronische klachten kunnen gebaat zijn bij een Esbimatraject. Bij Esbima wordt niet alleen gekeken naar de klacht zelf, maar ook waar deze vandaan kan komen. Vaak is het de reactie van een onbalans tussen geest, lichaam en voelen. Symptomen als migraine, stijfheid, vermoeidheid of vage klachten kunnen op termijn veel last bezorgen, zeker als je niet weet waar die vandaan komen.

Deze behandelingswijze is vooral goed voor mensen, die in het reguliere circuit niet verder komen en/of chronische klachten hebben. Open staan voor verandering en bereid zijn aan zichzelf te werken. Bij Trans Esbima wordt gekeken naar de hele mens en zijn of haar omgeving. Je bent een levend wezen en geen machine waarbij je een onderdeel kunt vervangen. Vaak is er iets anders uit balans dan op het eerste gezicht lijkt.

 • Chronische pijn (schouder, rug, nek, etc.)
 • Acute pijn (herstel na letsel, rug, etc.)
 • Hoofdpijn en sommige gevallen van migraine
 • Stijfheid en andere spierklachten
 • Koude handen en voeten
 • Tintelingen in de benen
 • Een scheve lichaamshouding
 • Frozen shoulder (bevroren schouder)
 • Whiplash (zweepslag)
 • Hielspoor
 • Fibromyalgie
 • Scoliosis
 • Carpal tunnel syndroom
 • RSI

Bij welke mentale klachten helpt esbima zoal?Foto ter decoratie van een zonnebloem met een bij erop. Massagepraktijk Trans Esbima; Esbima massage; Bindweefselmassages; NEI; Life coaching; Coaching; Ontspanningsmassage; Mijnsheerenland; Regio’s Hoeksche Waard, Rotterdam en Dordrecht e.o.; Chronische pijn (schouder, rug, nek, etc.); Acute pijn (herstel na letsel, rug, etc.); Hoofdpijn en migraine; Herstel na operaties; Ongelukken of verwondingen; Stijfheid en andere spierklachten; Een scheve lichaamshouding; Fibromyalgie; Scoliosis Carpal tunnel syndroom; RSI. Maar ook: Burn-out; Stress; Vermoeidheid; Lichte depressie; Koude handen en voeten; Tintelingen in de benen; Onverwerkt verdriet of andere emotie; Vage klachten.

We moeten zoveel in deze tijd. Soms kan dat van buitenaf opgelegd zijn, soms moeten we veel van onszelf onszelf. Feit is dat we steeds minder goed naar ons eigen lichaam luisteren. Ons bewustzijn staat dan niet meer in verbinding met ons lichaam. Dit kan leiden tot verschillende symptomen, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid en burn-out door langdurige stress.

We zijn niet altijd bewust van emoties die op de achtergrond nog een rol spelen. En nemen niet de tijd onze emoties te verwerken en een plaats te geven. Onverwerkte emoties kunnen zich dan opslaan in je lichaam. Dat kan leiden tot een ontheemd gevoel of vluchtgedrag van het nu en fysieke en mentale klachten.

 • Burn-out
 • Stress
 • Vermoeidheid
 • Lichte depressie
 • Onverwerkt verdriet (rouwverwerking) of andere emotie
 • Vage klachten

Ook als je een niet-besmettelijke huidziekte hebt

Mensen met niet-besmettelijke huidziektes (zoals vitiligo, psoriasis, eczeem en wijnvlekken) wil ik ook juist uitnodigen in mijn praktijk. Ik weet dat aandoeningen soms kunnen leiden tot terughoudendheid om jezelf bloot te durven geven of om aangeraakt te worden. Juist ook door aanraking (massage) komen er hormonen vrij waardoor je je beter voelt. Door het beter in je vel zitten, jezelf te durven blootgeven en jezelf te leren accepteren nemen stresshormonen, zoals cortisol af en kan je aandoening in sommige gevallen verminderen of geheel verdwijnen. Ik heb ook veel verschillende oliën en waxen waaruit we voor jou de prettigste kunnen kiezen. Voeding heeft ook veel invloed op deze huidziektes. Hierover kan ik je tips geven.

Ook als je een handicap hebt

Mensen met een handicap zijn van harte welkom om langs te komen of mij voor een behandeling bij jou thuis te boeken. Je krijgt bij mij de ruimte om te zijn wie je bent. Misschien vind je het moeilijk om over je situatie te praten of wil je dat juist graag. Of vind je het lastig om met je chronische klachten die samenhangen met je handicap iedere keer terug te komen bij een behandelaar in de reguliere zorg. Daar hoef je bij mij niet bang voor te zijn. Ik heb volle begrip en ervaring in het omgaan met chronische klachten. Vooruitgang en langdurige verbetering is misschien bij jou niet mogelijk, maar tijdelijke verlichting van klachten en het verbeteren van je eigenwaarde kunnen bijdragen aan meer levensvreugde en liefde.

Mijn praktijkruimte is op de eerste etage. Kun je niet de trap opkomen, dan is behandeling op een mobiele massagetafel in mijn woonkamer of op locatie ook mogelijk.

Foto ter decoratie van één plank uit een kast waarop stenen figuren staan. Massagepraktijk Trans Esbima; Esbima massage; Bindweefselmassages; NEI; Life coaching; Coaching; Ontspanningsmassage; Mijnsheerenland; Regio’s Hoeksche Waard, Rotterdam en Dordrecht e.o.; Chronische pijn (schouder, rug, nek, etc.); Acute pijn (herstel na letsel, rug, etc.); Hoofdpijn en migraine; Herstel na operaties; Ongelukken of verwondingen; Stijfheid en andere spierklachten; Een scheve lichaamshouding; Fibromyalgie; Scoliosis Carpal tunnel syndroom; RSI. Maar ook: Burn-out; Stress; Vermoeidheid; Lichte depressie; Koude handen en voeten; Tintelingen in de benen; Onverwerkt verdriet of andere emotie; Vage klachten.

Samen sta je sterker.