Levensloop coaching

Levensloop coaching ter ondersteuning

Naast masseur ben ik ook levensloop coach. Levensloop coaching biedt ondersteuning bij je ontwikkeling of bij het hervinden van je mentale balans. Wil je meer in contact staan met je gevoel? Ben je op zoek naar jezelf? Wil je meer en makkelijker contact maken met anderen? Of heb je een steuntje in de rug nodig om opnieuw je richting in je leven te bepalen. Soms heb je alleen maar behoefte aan een gesprek. Dan is levensloop coaching wat voor jou. Levensloop coaching is tevens in de Esbima trajecten verweven voor het beste effect van de therapie.

Veel klachten worden veroorzaakt door een onbalans tussen de lichamelijke, mentale en gevoelsmens. Als er een nieuwe eenheid ontstaat tussen lichaam, geest en de universele energie, zullen klachten vanzelf verminderen of oplossen.

De levensloop coaching kan wederom ondersteund worden door de bindweefselmassage, ontspanningsmassage of reiki, als er blokkades in je lichaam zitten en/of als je fysieke klachten ervaart. Het is belangrijk dat je de keuze maakt om kritisch naar jezelf en je situatie te kijken en bereid bent om dingen uit te proberen en daar weer van te leren. Ik gebruik hierbij de systematiek van ontwikkelingsgerichte coaching. Past een keuze of verandering bij je dan laat je dat zo. Past het niet dan gaan we weer samen op zoek naar andere wegen die wel bij je passen.

De esbima bindweefselmassage kan structuur geven bij bewustzijns- en veranderingsprocessen, door de structuur van een een traject en het systematisch scannen van het lichaam. Bij esbima draait het om het stimuleren van je zelfhelend vermogen. Dat zelfhelend vermogen vloeit voort uit herstel van de algehele balans. Soms is daar alleen levensloop coaching voor nodig. Een andere keer past ondersteuning door massage. Daarbij is het nodig stil te staan bij eventuele emoties die loskomen en kunnen we proberen te achterhalen waar deze vandaan komen.

Als coach help ik je processen te herkennen en aan te pakken, nieuwe inzichten te ontwikkelen, zodat je die zelf in je leven kunt integreren. Zo kan je in de kracht van je leven komen. Je eigenwaarde en liefde voor jezelf groeien. Je durft je eigen plek in te nemen en kunt beter je grenzen aangeven. Daarna is het makkelijker liefde te geven en er te zijn voor anderen.

Foto ter decoratie van fluffie wolken tegen een strak blauwe lucht. Massagepraktijk Trans Esbima; Esbima massage; Bindweefselmassages; NEI; Life coaching; levensloop coaching; Coaching; Ontspanningsmassage; Mijnsheerenland; Regio’s Hoeksche Waard, Rotterdam en Dordrecht e.o.; Chronische pijn (schouder, rug, nek, etc.); Acute pijn (herstel na letsel, rug, etc.); Hoofdpijn en migraine; Herstel na operaties; Ongelukken of verwondingen; Stijfheid en andere spierklachten; Een scheve lichaamshouding; Fibromyalgie; Scoliosis Carpal tunnel syndroom; RSI. Maar ook: Burn-out; Stress; Vermoeidheid; Lichte depressie; Koude handen en voeten; Tintelingen in de benen; Onverwerkt verdriet of andere emotie; Vage klachten.

Hoofd in de wolken of contact met je hele lichaam?

Omgaan met hoge sensitiviteit HSP

Ongeveer 15 procent van de bevolking is in meer of mindere mate hoog sensitief. Dat wil niet zeggen dat je vanuit je karakter een gevoelige persoonlijkheid hebt. Deze mensen hebben een andere neurologische en intuïtieve gevoeligheid waardoor er veel meer impulsen binnen komen. Dit kan grote invloed hebben op de manier waarop je je eigen ruimte inneemt en plaats neemt in grotere groepen mensen. Mensen met hoge sensitiviteit hebben vaker tijd en rust voor zichzelf nodig. Om bij te komen en om alle indrukken en ervaringen te ordenen en verwerken. Hierdoor kun je misschien ook minder makkelijk inslapen als anderen. Of ben je soms snel geïrriteerd en kost een gewone dag je vaak veel energie.

Zelf ben ik ook hooggevoelig en heb hier in de loop der jaren mee leren omgaan en gebruik het nu zelfs ten gunste van mijn praktijk. Ik kan je ondersteunen bij het vinden van een balans en bewust te worden van je eigen grenzen door een combinatie van massage en levensloop coaching. Door deze bewustwording word je in staat gesteld situaties te herkennen en je opstelling/houding aan te passen. Daarna veel in de praktijk uitproberen wat bij jou past. Daarvoor kun je verschillende oefeningen gebruiken. Aan de hand van jouw vragen en wensen gaan we na wat jij nodig hebt. Uiteindelijk is je waarneming beter afgesteld en leef je bewuster. Daardoor kun je je beter ontspannen en houd je meer energie over. Dit kan ook doorwerken in het contact met je directe omgeving.

Foto ter decoratie van een statige rechte laan in het bos met sneeuw op de grond. Massagepraktijk Trans Esbima; Esbima massage; Bindweefselmassages; NEI; Life coaching; levensloop coaching; Coaching; Ontspanningsmassage; Mijnsheerenland; Regio’s Hoeksche Waard, Rotterdam en Dordrecht e.o.; Chronische pijn (schouder, rug, nek, etc.); Acute pijn (herstel na letsel, rug, etc.); Hoofdpijn en migraine; Herstel na operaties; Ongelukken of verwondingen; Stijfheid en andere spierklachten; Een scheve lichaamshouding; Fibromyalgie; Scoliosis Carpal tunnel syndroom; RSI. Maar ook: Burn-out; Stress; Vermoeidheid; Lichte depressie; Koude handen en voeten; Tintelingen in de benen; Onverwerkt verdriet of andere emotie; Vage klachten.

Hoe loopt jouw pad?