Ik heb geleerd hoe ik beter om kan gaan met ‘moeilijke’ dingen

“Ik voelde me al een tijdje mezelf niet. Ik voelde me wat ontheemd en ging twijfelen aan waar ik me bevond in mijn leven, mijn relatie, mijn werk, mijn vriendenkring… Waar komt dit ineens vandaan, vroeg ik mezelf af. Ik kwam bij Trans Esbima terecht. Na een intakegesprek heb ik direct een behandeling eraan vastgeplakt. Het bleek dat ik al behoorlijk in de richting zat van een depressie.

Mijn klachten waren onder andere gespannenheid, emotioneel onstabiel, twijfelen aan mezelf en mijn omgeving. Ook had ik last van eetbuien, zonder dat ik echt honger had. Ik verveelde me en voelde me niet in staat, daar verandering in aan te brengen.

Tijdens de behandelingen bleek ook dat ik veel spanning in mijn lichaam had opgeslagen. Blijkbaar heb ik de neiging om bij stress te verkrampen. Ik heb veel gehad aan de therapeut. Hij voelde mij goed aan en heeft mij vaak een spiegel voorgehouden. Ik heb mezelf en mijn eigen lichaam beter leren kennen en ik heb geleerd hoe ik beter om kan gaan met voor mij moeilijke dingen. Het klinkt misschien cliché, maar ik zit nu weer veel beter in mijn vel.”

Met vriendelijke groet,

Ingmar van Ek
Trans Esbima