Symptomen van nek- en schouderklachten

Nek- en schouderklachten komen vaak voor en kennen meerder oorzaken. Er is sprake van acute nekpijn wanneer deze korter dan 6 weken duurt. Bij chronische klachten houden de klachten meerdere maanden aan. Veel voorkomende symptomen zijn stijfheid van de nek of rug en een zeurend gevoel. Het kan ook leiden tot andere lichamelijke klachten, zoals spierspanningshoofdpijn, uitstraling naar de rug, armen, schouderbladen of hoofd, onrustige armen, koude vingers en slapeloosheid.

Meestal zijn de oorzaken van nek- of rugklachten niet ernstig. Maar het kan erg vervelend zijn en wellicht je dagelijkse bezigheden belemmeren. Nek- en schouderklachten kunnen ontstaan door spierverrekking, overbelasting en stress, maar ook door bijvoorbeeld neerslachtigheid, moedeloosheid en slapeloosheid. Er zijn  te veel oorzaken om hier op te noemen. Zijn er geen specifieke oorzaken te vinden via je huisarts, dan biedt een diepe bindweefselmassage uitkomst om de acute pijn te verminderen en pijn door spierverkramping vaak zelfs weg te nemen.

Soms is er meer aan de hand dan alleen lichamelijke overbelasting. Wellicht zijn er spanningen die je al langer opgeslagen hebt in je lijf, waardoor de nek- en rugklachten ontstaan. Dan biedt Esbima meer. Via Esbima kunnen we op zoek gaan naar zowel de fysieke als de emotionele onderliggende oorzaken van je klachten.

Met vriendelijke groet,

Ingmar van Ek
Trans Esbima