Spier- en bindweefselmassage na whiplash

Esbima staat voor expressieve bindweefselmassage. Bij deze massagevorm worden niet alleen spieren gemasseerd, maar vooral ook het omringende bindweefsel. Bij een whiplash gaat het om het verrekken of scheuren van de spieren. Dus hoe kan een bindweefselmassage dan uitkomst bieden?

Bindweefsel is weefsel dat bestaat uit vezels die krachten van het lichaam opvangen. Het ondersteunt onze spieren. Bij een krachtige heen-en-weer beweging, zoals bij een verkeersongeluk worden dus niet alleen de spieren geraakt. Het bindweefsel vangt ook een deel van de krachten op.

Bij een sportblessure waar een scheur is ontstaan in een van de spieren door een zweepslag, kan het zijn dat het bindweefsel en omliggende spieren de pijn willen verzachten. Er ontstaat een verdikking of kleine verklevingen, waardoor de klachten langer aanhouden. 

Of de omliggende spieren hebben zich zo strak getrokken, dat het niet meer vanzelf losgaat. In dat geval kunnen de strakgetrokken spieren en het bindweefsel via Esbima los gemasseerd worden.

Heb je ook interesse of ben je nieuwsgierig geworden wat de Esbimatherapie voor jou kan betekenen. Kijk dan verder op mijn site of bel 06-28976821 voor een vrijblijvende intake.

Met vriendelijke groet,

Ingmar van Ek
Trans Esbima