Langdurige gevolgen van whiplash

Bij sporters is whiplash of zweepslag is een veel voorkomende blessure. Deze blessure kent verschillende symptomen. De meest kenmerkende is een plots schietende pijn in een spier, wat aanvoelt als een zweepslag.  Er ontstaat een scheur in de spier waardoor iemand pijn voelt bij het aanspannen. Afhankelijk van waar de scheur zit, kan de pijn ook voelbaar zijn bij het rekken. Bij een zweepslag is het advies altijd eerst rust te nemen. Daarna kan met een fysiotherapeut een opbouwend oefenprogramma opgesteld worden voor kracht en mobiliteit. Na 4 tot 6 weken is de scheur veelal genezen en volledig herstel duurt vaak zo’n 2.5 maand. Is dat niet het geval, neem dan nogmaals contact op met de huisarts. Mocht blijken dat alles verder goed is, maar je blijft klachten houden, dan kan een diepe bindweefselmassage wellicht verlichting brengen. Wellicht zijn je kuiten verkrampt en verstijfd, goed los masseren helpt.

Na een verkeersongeluk kunnen de nekspieren dusdanig verrekt zijn, dat het op de lange termijn nog steeds leidt tot nek- en hoofdpijnklachten. Direct na een ongeluk is rust de beste raadgeving. Na tijdje kan er gekeken worden naar het voorzichtig oppakken van beweging en dagelijkse activiteiten. Whiplash is echter zeer complex en de symptomen kunnen per persoon verschillen. Soms houdt iemand er chronische klachten aan over. Mocht je in de reguliere sector niet verder komen, dan kan Esbima wellicht de klachten verlichten.

Soms is er meer aan de hand dan alleen de lichamelijke overbelasting. Wellicht zijn er spanningen die je opgeslagen hebt in je lijf, waardoor de klachten aanhouden. Dan biedt Esbima meer. Via Esbima kunnen we op zoek gaan naar zowel de fysieke als de emotionele onderliggende oorzaken van je klachten.

Heb je ook interesse of ben je nieuwsgierig geworden wat de Esbimatherapie voor jou kan betekenen? Bel 06-28976821 voor een vrijblijvende intake.

Met vriendelijke groet,

Ingmar van Ek
Trans Esbima