Esbimatherapie biedt verlichting bij chronische nek- en schouderklachten

Esbima staat voor expressieve bindweefselmassage. Bij Esbima wordt niet alleen gekeken naar de nek- of rugklachten zelf, maar ook naar waar deze vandaan kunnen komen. Symptomen als spanningshoofdpijn,  stijfheid, rsi, vermoeidheid of vage klachten kunnen op termijn veel last bezorgen, zeker als je niet weet waar die vandaan komen.

Soms is er wel een bekende oorzaak. Het kan zijn dat je een ontsteking gehad hebt, zoals een frozen shoulder. Ontstekingen dienen altijd via een huisarts behandeld te worden. Soms hebben mensen later nog steeds last van die plek. Het lichaam probeert een pijnlijke plek te stabiliseren, zodat je minder pijn voelt. Daarbij kunnen de omliggende spieren zich zo strak getrokken hebben, dat het niet meer vanzelf losgaat. In dat geval kunnen de strakgetrokken spieren en het bindweefsel via Esbima los gemasseerd worden, zodat de mobiliteit van de schouder verbeterd.

Heb je ook interesse of ben je nieuwsgierig geworden wat de Esbimatherapie voor jou kan betekenen. Kijk dan op deze site of bel 06-28976821 voor een vrijblijvende intake.

Met vriendelijke groet,

Ingmar van Ek
Trans Esbima