Angst voorkomt verbetering

Veel mensen maken problemen vaak veel groter in hun hoofd dan dat ze werkelijk zijn. Door te lang te blijven malen en geen stappen (hoe klein dan ook) te zetten in de goede richting blijft men hangen en neemt de angst naar het ongewisse de overhand. Dit kan tot zeer hoge stressniveaus resulteren en depressieve gevoelen aanwakkeren. Deze stress benadeelt ook herstelprocessen.

Men maakt zichzelf dan van alles wijs en legt een steeds hogere drempel neer, voordat vooruitgang geboekt kan worden. De angst voor het niet weten wat komen gaat in een wereld waarin zoveel onzekerheden in de loop der tijd zijn weggenomen krijgt steeds grotere vormen. We zijn niet meer gewent om te overleven en kunnen het ons onbewust veroorloven om over allerlei zaken meer na te denken dan nodig of goed is.

Wat als ik nu loslaat en mijn emoties niet meer de ‘baas’ ben?

Ik ben bang dat ik dan niet meer kan stoppen met huilen! En wat vinden anderen daar dan van?

Als ik nu aan mijn vermoeidheid toegeef crash ik misschien wel helemaal?

Welke pijn ga ik tegenkomen en kan ik dat wel aan?

Ik wil niet nog een keer door alle gevoelens en pijn heen!

Ik moet sterk blijven voor mijn gezin!

In meeste gevallen allemaal uitstel van executie. Het haalt je vaak toch in of beïnvloed je leven de hele tijd net onder de oppervlakte. Wat kan leiden tot een flinke burn-out en andere mentale en lichamelijke aandoeningen. Of je onderdrukt alles en voelt de rest van je leven niet zoveel meer.

Natuurlijk kan het best bij tijd en wijle heftig zijn je pijnen onder ogen te zien. Maar dat is zo weer voorbij en herstel je weer gauw van. Wij zijn enorm flexibel. Daardoor kunnen emoties integreren en spanningen die je over soms lange tijd in je lichaam hebt opgeslagen laten afvloeien.

In terug gaan naar binnen. Vergeving geven naar het verleden. Jezelf omarmen in alle facetten. En je er weinig van aantrekken wat anderen er van vinden ligt een pad van licht om je angsten te doorbreken.

De angst voor …. blijkt in de meeste gevallen een illusie te zijn geweest. Het doorbreken ervan en het opnieuw in balans brengen van je geest, lichaam en gevoel geeft een enorme bevrijding en is veelal minder heftig dan vooraf gedacht. En is een werkelijk thuiskomen. Er ontstaan nieuwe opties. En openen zich nieuwe paden en je maakt nieuwe connecties met mensen, die bij die nieuwe positievere energie passen en je eerst niet zag staan.

Esbima bindweefselmassage kan je daarbij helpen. Bij acute klachten vaak al binnen 3-5 behandelingen flinke vooruitgang. Bij chronische- en complexe klachten is vaak een langer traject of Balanstraject noodzakelijk.

Met hartelijke groet,

Ingmar