Verlangzamen om tot de kern te komen

Het valt niet mee om uit de ratrace te stappen.

Het hoge werkethos in Nederland en het nieuwe ‘als je het druk hebt, dan gaat het goed’ gaan regelmatig voorbij aan wat je werkelijk nodig hebt.

Je wordt er dan ook regelmatig op aangekeken als je het even anders wilt doen en/of dat gewoon nodig hebt. Maar volg je hart.

Door te verlangzamen kun je weer dichter bij je kern komen. Je gevoel weer meer laten spreken. Je grenzen opnieuw verkennen en vaststellen.Verborgen spanningen, pijn en verdriet onder ogen zien zien en doorvoelen, zodat je deze kunt integreren en/of kan laten afvloeien. Daarmee ontstaat er ruimte voor een meer positieve balans. En word je minder op ongepaste momenten negatief beïnvloed door de donkere en zware gevoelens.

Dat wil niet zeggen, dat die meer negatieve gevoelens er niet mogen zijn. Pak ze aan als ze zich aandienen of maak er op korte termijn ruimte voor en laat het maar stromen. Daar hoef je niet bang voor te zijn (uitzonderingen daargelaten, bijvoorbeeld mensen die manisch depressief zijn). Het lucht enorm op. Het is een onderdeel van jouw hele mens zijn. Die dynamiek hebben we als mens nodig om het leven te leren waarderen en om je positie te bepalen. Maar je moet wel de regie nemen.

Bij de Esbimatherapie verlangzamen we ook. Eerst krijg je de tijd om te ontspannen en dan gaan we pas dieper aan het werk. Ook deze bindweefselmassage wordt langzaam uitgevoerd om spanning de tijd te geven los te laten en emoties de ruimte te geven. Met tijd voor integratie en een goed gesprek. Je wordt uitgenodigd je grenzen op te zoeken en aan te (leren) geven en (weer) de regie te nemen tijdens de behandeling, maar ook in je leven.

Hartelijke groet,

Ingmar 🙏